Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Informatie voor de repatriëring

Voordat de patiënt met de ambulancejet naar zijn thuisland vervoerd worden kan, treffen wij alle voorbereidingen voor een naadloze afwikkeling

Krijg hulp »

Informatie voor de repatriëring

Leestijd: 2 minuten

Bij de organisatie van een repatriëring komt het vaak op elke dag en elk uur aan. Tenslotte moet de patient zo snel mogelijk naar huis teruggebracht worden, waar hij toegang tot de best mogelijke medische verzorging kan verkrijgen. Om in dergelijke situaties een vlotte afwikkeling en tegelijkertijd de optimale medische verzorging gedurende de repatriëring voor te bereiden, voeren wij een medische controle vooraf door. Daartoe hebben wij meerdere mogelijkheden tot onze beschikking: naast de inspectie van de reeds aanwezige medische documenten uit het behandelende ziekenhuis voeren wij elk moment arts-tot-arts-gesprekken in de betreffende voertaal uit.

Medische documentatie

Om de toestand van de patiënt voor de ambulancevlucht te beoordelen, is schriftelijke medische documentatie zoals bijvoorbeeld artsenbrieven, diverse onderzoeksrapporten, medische berichten, patiëntenmappen enz. handig, maar niet noodzakelijk. U hoeft ook niet voor de vertaling van de documenten te zorgen, omdat onze internationale afdelingen naast Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools en Russisch ook diverse Arabische dialecten beheersen en de meeste documenten direct lezen kunnen.

N.B.: bij geringe verwondingen of eenvoudige diagnoses zijn vaak de mondelinge verklaringen van familieleden al voldoende. Voor de voorbereiding van uw repatriëring zijn de medische berichten niet noodzakelijk en kunnen bij behoefte op een later tijdstip worden nageleverd. Dat betekent: wacht u alstublieft niet totdat u een artsenbericht in de hand heeft, maar neemt u zo snel mogelijk contact op, zodat we uw repatriëring kunnen voorbereiden

Beoordeling van de transporteerbaarheid

Veel patiënten en hun familieleden weten niet, wie de transporteerbaarheid bepaalt. Vaak wordt daarom blind op het oordeel van de behandelend artsen in de kliniek vertrouwd, die echter niet weten wat er aan boord van een volledig uitgerust ambulancevliegtuig allemaal mogelijk is. Daardoor komt het vaak voor dat de behandelende artsen de patiënt ten onrechte als niet transporteerbaar inschalen, omdat zij niet de verantwoording van het patiëntentransport in het vliegtuig of de helikopter op zich nemen willen. Uiteindelijk besluit uitsluitend de begeleidende vliegerarts, of de patiënt in staat is om te vliegen of niet. Op grond van hun jarenlange ervaringen op het gebied van medische vluchten bezitten onze vliegerartsen over gefundeerde vakkennis in de emergency-geneeskunde en vliegfysiologie, waardoor zij de transporteerbaarheid van de patiënt bijzonder betrouwbaar kunnen beoordelen. Bij onduidelijkheden zullen onze artsen contact opnemen met de locale artsen en deze bij belangrijke beslissingen betrekken. N.B. Wordt uw familielid door de behandelende artsen in het buitenland als niet transporteerbaar beoordeeld, dan hoeft u deze beslissing niet te accepteren. Neemt u zo snel mogelijk contact met ons op, het beste telefonisch, zodat onze medische afdeling de daadwerkelijke transporteerbaarheid vaststellen kan. In de meeste gevallen kunnen we direct met de planning van een repatriëring beginnen. 

Heeft u nog vragen?

In onze FAQ vindt u nuttige informatie betreffende medische repatriëringen.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring

Bij vragen of offerteaanvragen kunt u ons 24 uur per dag telefonisch, per E-Mail of d.m.v. ons contactformulier bereiken. U bereikt ons ervaren, internationale team: