Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Helikopter

Flexibel ziekentransport van ziekenhuis naar ziekenhuis – geheel zonder omwegen via vliegvelden.

Krijg hulp »

Repatriëring per helikopter

Leestijd: 1 minuut

Helikopter

Om de patiënt op een prettige manier en veilig uit het nabije buitenland te repatriëren worden naast ambulancevliegtuigen vaak ook medisch uitgeruste helikopters ingezet. Dankzij de unieke flexibiliteit en landingsmogelijkheden hebben helikopters geen vliegveld nodig en zijn daardoor bijzonder geschikt voor ziekentransport van ziekenhuis naar ziekenhuis.

Patiëntentransfer

Ambulancehelikopters zijn niet alleen zeer geschikt voor dringende intensive care transporten, maar op wens ook voor mobiele patiënten, die door een medisch specialist begeleid moeten worden. De repatriëring per helikopter is vooral op korte afstand zinvol en maakt een snel en flexibel patiëntentransport mogelijk. Ambulancehelikopters zijn vooral geschikt voor ziekentransporten van ziekenhuis naar ziekenhuis, omdat ze meestal direct op het aanwezige helikopterplatform van de betreffende kliniek kunnen landen. Beschikt het ziekenhuis niet over een eigen platform, dan kan de helikopter meestal toch in direkte omgeving van het ziekenhuis landen. Daardoor kan een lang transfer in een ziekenwagen van het vliegveld, zoals die bij een repatriëring uit het buitenland in een ambulancejet of in een lijnvliegtuig nodig zou zijn, vermeden worden.

Indien u een ambulancehelikopter voor een ziekentransport nodig heeft, kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Ons vakbekwame personeel zal in de kortst mogelijke tijd een geschikte helikopter voor uw ziekenvlucht ter beschikking stellen.

Equipment van de ambulancehelikopter

De door ons ingezette ambulancehelikopters zoals de EC 135, EC 145, AS 350, AS 365, Bell 212, BK 117 en vele anderen beschikken over moderne intensive care equipment dat met verdere apparatuur kan worden aangevuld. Het equipment van ambulancehelikopter is daardoor vergelijkbaar met het equipment van een reddingshelikopter.

De standaarduitrusting van een ambulancehelikopter bevat volgende medische equipment:

  • schepbrancard met vacuummatras en patiënten-warmhoudsysteem
  • bifasische defibrillator, externe pacemaker, spuitpomp en drukinfusiebuidel.
  • mobiele intensive care transport beademingsapparaat
  • sets ter bescherming tegen infecties
  • minimaal 6000 liter zuurstof
  • beademingsbuidel met demandventiel en afzuigpomp
  • multifunctie monitor voor ECG bewaking
  • Noodrugzak met speciale apparatuur voor verzorging van kinderen en zuigelingen
  • bloeddrukmeting, pulsoximetrie, kapnografie en temperatuurmeting

Naar gelang de individuele behoeften van de patiënt zetten we aanvullende medische apparatuur in en garanderen daarmee het welbevinden en de veiligheid van de patiënt. 

Heeft u nog vragen?

In onze FAQ vindt u nuttige informatie over repatriëring in de helikopter. Bij vragen of aanvragen van offertes kunt u ons te allen tijde telefonisch, per e-mail of door middel van ons kontaktformulier bereiken. 

Nu contact opnemen voor uw repatriëring

Bij vragen of offerteaanvragen kunt u ons 24 uur per dag telefonisch, per E-Mail of d.m.v. ons contactformulier bereiken. U bereikt ons ervaren, internationale team: