Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Repatriëring naar Nederland

Krijg hulp »

Repatriëring naar Nederland

Leestijd: 2 minuten

Krankentransport nach Deutschland

Heeft u in verband met een ongeluk of een ernstige ziekte een repatriëring naar Nederland nodig? Het maakt niet uit of het uzelf betreft of dat u voor een familielid zoekt; wij zijn uw betrouwbare contactpersoon.

Ziekentransport uit het buitenland; uw mogelijkheden

Krankentransport nach Deutschland - Vorteile

Zelfs uit Istanboel zou een ziekentransport naar Nederland in de ambulance langer als een dag duren, uit de oostelijke steden zoals Kars of Gaziantep zelfs nog wezenlijk langer. Omdat deze vaart voor de patiënt een grote onnodige belasting is en er extra gezondheidsrisico’s mee verbonden kunnen zijn is een repatriëring in het vliegtuig uit medisch oogpunt de enige zinvolle oplossing voor een repatriëring vanaf zo’n grote afstand. Hier heeft u afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt verschillende mogelijkheden.

Begeleide vlucht in een lijntoestel

Wanneer de patiënt betreffende zijn gezondheid stabiel is en een aaneengesloten periode kan zitten, is een lijnvlucht met medische begeleiding een voordelige optie voor een ziekentransport. Medische specialisten staan de patiënt gedurende de gehele vlucht terzijde en grijpen bij een noodgeval direct in. Voor een begeleide lijnvlucht is een voorlooptijd van twee tot drie dagen noodzakelijk.

Stretcher in een lijnvliegtuig

Afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt kan ook het transport in een lijnvliegtuig op een stretcher mogelijk zijn. Deze stretcher wordt door een gordijn afgeschermd voor de blikken van de overige passagiers. De patiënt wordt door medische specialisten begeleid en is zodoende gedurende de vlucht uitstekend verzorgd. Ook hier valt een voorlooptijd van twee tot drie dagen te verwachten. Transporten op een stretcher worden vrijwel uitsluitend op non-stop-lijnvluchten uitgevoerd.

Repatriëring in een ambulancevliegtuig

Bij bijzonder dringende repatriëringen of bij patiënten met een kritische gezondheidstoestand is de repatriëring in de ambulance et de enige mogelijkheid, om een zieke veilig naar Nederland te brengen. Een ambulancevliegtuig is vergelijkbaar uitgerust als een modern intensive-care-station en een gespecialiseerde, ervaren vliegerarts maakt standaard deel uit van de bemanning. In de meeste gevallen kan het ambulancevliegtuig nog dezelfde of de volgende dag ingezet worden.

Kosten van een repatriëring naar Nederland

Krankentransport nach Deutschland - Kosten

De kosten van een repatriëring in een vliegtuig zijn onder anderen afhankelijk van de te vliegen route, die moet worden afgelegd. Als gerepatrieerd wordt uit een groot land, dan speelt de precieze locatie waar de patiënt zich bevindt een belangrijke rol. Ook de urgentie van de aanvraag, de gezondheidstoestand van de patiënt, in mindere mate de precieze plaats van bestemming in Nederland, maar ook het aantal begeleidende personen kunnen invloed op de kosten van de repatriëring hebben. Daarom maken we voor iedere aanvraag een passend individueel aanbod.

Wij regelen alles voor u!

Ons internationale team regelt alles voor u. Naast de organisatie van de repatriëring in het vliegtuig zorgen wij ook voor de grondtransporten naar het vliegveld en naar het Nederlandse ziekenhuis. Indien u nog geen bed in het Nederlandse ziekenhuis heeft georganiseerd, dan kunnen wij u ook daarbij ondersteunen.

Tot ons internationale team behoren hoogstwaarschijnlijk ook medewerkers die ook de taal van het land waar u verblijft spreken. We kunnen dus in de landstaal met het ziekenhuis waar u verblijft spreken en alle taalbarrière-problemen voor u oplossen. Ook wanneer u de Nederlandse taal niet goed machtig bent, kunnen wij ons consult voor u op wens in uw moedertaal uitvoeren. Vertelt u eenvoudig, in welke taal u geadviseerd wilt worden, dan houden wij daar graag rekening mee. Dan wordt u bij ons verbonden met iemand die uw moedertaal spreekt.

Neem nu contact op

Ons internationale, ervaren team adviseert u gaarne en maakt voor u op wens een gratis, vrijblijvende offerte. Neem op elk gewenst moment contact op met onze 24-uurs service: