Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Veiligheid

Krijg hulp »

Veiligheid

Ons belangrijkste doel is een veilige repatriering van onze patienten. Daarom kiezen wij alleen voor de modernste en de technisch beste ambulancevliegtuigen en -helikopters met modernste technische apparatuur en voor zeer ervaren medisch personeel. Vanzelfsprekend besteden we grote zorg aan het consequent naleven van alle service- en onderhoudstermijnen. Doordat vooral de luchtvaart wereldwijd aan zeer strenge veiligheidsvoorschriften onderworpen is, kunnen wij de optimale staat van onze gehele ambulancevloot waarborgen en voor de veiligst mogelijke transport van de patienten zorgen. Daarnaast hechten we er grote waarde aan om in het belang van alle betrokkenen aanvullende controles uit te voeren.


Bureau Veritas ISO 9001

Wij beginnen al ver voor de echte vlucht aan uw veiligheid te denken: al in de organisatiefase onderwerpen we onszelf aan de hoogste kwaliteitseisen. We plannen al onze vluchten vanuit onze vestiging in Wuppertal. Daardoor is elke stap van het proces ‘Made in Germany’. Om op elk moment deze kwaliteit en daarmee de maximale veiligheid van onze patiënten te kunnen garanderen, houden we ons aan alle standaarden van de ISO 9001 norm, waarvoor wij inmiddels gecertificeerd zijn door TÜV Süd en Bureau Veritas.

Logo - Flight Safety Foundation

Daarnaast ondersteunen we door ons partnerschap met de Flight Safety Foundation de wereldwijde inspanning voor de veiligheid van de luchtvaart. Deze stichting wil door de bevordering van technische innovaties, wetenschappelijk onderzoek en bindende richtlijnen voor een veilige luchtvaart zorgen. De wereldwijd actieve Foundation telt meer dan 1.000 geassocieerde ondernemingen in 150 landen. Doordat mensen met zulke verschillende wetenschappelijke, culturele en politieke achtergronden zich samen voor de veiligheid van de luchtvaart inzetten, heeft de Flight Safety Foundation over de hele wereld een hoog aanzien. Ook de Medische Repartieringsdienst staat voor 100% achter dit doel en is trots op deze belangrijke samenwerking.