Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Ziekenvervoer vanuit Turkije met de Medische Repatriëringsdienst

Krijg hulp »

Ziekenvervoer vanuit Turkije met de Medische Repatriëringsdienst

Leestijd: 2 minuten

Turkije, met populaire vakantieoorden zoals Antalya, Izmir, Istanbul of Fethiye, trekt elk jaar tijdens het vakantieseizoen veel toeristen. Ook veel Nederlanders brengen hier hun vakantie door en bezoeken hun familie. Naast het prachtige landschap en de Turkse Rivièra overtuigen ook de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Maar wat gebeurt er in geval van een ongeluk of een plotselinge ziekte? Niet overal in Turkije is de medische zorg zo goed als in Nederland. In veel gevallen is er daarom een patiëntentransport van Turkije naar Nederland nodig. De Medische Repatriëringsdienst vliegt patiënten met en zonder verzekering snel en onbureaucratisch terug naar Nederland.

Krankentransport aus der Türkei mit der Deutschen-Auslandsrückholung

De medische standaard in Turkije

Of u nu een ongeluk hebt gehad of plotseling ziek wordt: in Turkije kunt u niet dezelfde medische standaard verwachten als in Nederland. Af en toe zijn er in de ziekenhuizen artsen werkzaam die in Nederland werden opgeleid, maar dit betreft slechts sporadische gevallen. Vaak leveren bovendien taalbarrières problemen op bij de behandeling in een Turks ziekenhuis.

Om deze redenen willen veel patiënten na de noodzakelijke eerste behandeling dan ook in Nederland verder worden behandeld. Indien de gezondheidstoestand u niet in staat stelt om zelfstandig naar huis terug te keren, helpt de Medische Repatriëringsdienst u verder. Onze diensten voor een repatriëring vanuit Turkije omvatten:

  • planning en uitvoering van de reis in een ambulancevliegtuig
  • communicatie met de behandelende artsen
  • afhandeling communicatie met officiële instanties
  • bed-tot-bed patiëntentransport

Indien Nederlanders tijdens familiebezoek ziek worden

Personen van Turkse afkomst hebben meestal een nauwe band met Turkije en reizen vaak meerdere keren per jaar naar het land van herkomst. Ze wonen, werken en leven in Nederland en zijn dus ook hier verzekerd. Bij een ongeluk in Turkije treedt de reisverzekering in werking. Deze vergoedt vaak echter niet alle kosten.

Als er een repatriëring vanuit Turkije nodig is, maken sommige verzekeringsmaatschappijen maar al te graag gebruik van een grijs gebied: alleen ‘medisch noodzakelijke’ repatriëringen worden vergoed. Wat medisch noodzakelijk is, wordt bepaald door de artsen die voor de verzekeraar werkzaam zijn. Als de overname van de kosten werd geweigerd, kunnen patiënten of hun familieleden zich aan de Medische Repatriëringsdienst wenden. Wij vliegen patiënten terug naar Nederland voor verdere behandeling, ook zonder geldige verzekering.

Ziek in Turkije zonder reisverzekering

Wie als Nederlander voor zijn reis geen reisverzekering heeft afgesloten, draagt de behandelingskosten in Turkije compleet zelf. Alleen al om deze reden is een repatriëring van de patiënt uit Turkije zinvol: uitsluitend de behandelingskosten in Nederland of in andere EU-landen worden door de zorgverzekeraar betaald.

Hulp bij een langer verblijf in Turkije

Sommige Nederlanders bezoeken Turkije niet voor een korte vakantie, maar blijven langer. Ze willen bijvoorbeeld in Turkije hun oude dag doorbrengen, een studie volgen of een nieuw leven opbouwen. In deze gevallen dekt de reisverzekering vaak niet meer de kosten van de behandeling bij een ongeval of plotselinge ziekte. De reisverzekering is namelijk uitsluitend bedoeld voor korte reizen. Neem in dit geval onmiddellijk contact op met de Medische Repatriëringsdienst. Wij brengen u snel en veilig thuis, ook zonder verzekering.

Hoe organiseer ik een repatriëring uit Turkije?

Laat u zich via ons servicenummer simpelweg gratis adviseren over uw repatriëring per helikopter, ambulancevliegtuig of lijnvliegtuig. Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een van de door ons aangeboden opties, organiseren wij direct het bed-tot-bed ziekenvervoer vanuit Turkije. Het gebruikte vliegtuig of de helikopter is uitgerust met moderne technische apparatuur en wordt begeleid door ervaren medisch personeel. Zowel de apparatuur als de samenstelling van het medische team wordt afgestemd op de gezondheidstoestand van de patiënt.

Wat kost een patiëntentransport vanuit Turkije?

De kosten van een ziekenvervoer uit Turkije hangen van sterk uiteenlopende factoren af, zoals de gezondheidstoestand van de patiënt, de urgentie van de aanvraag en het aantal begeleiders. Vanzelfsprekend speelt ook de af te leggen afstand een belangrijke rol. Daarnaast zijn ziekentransporten in een lijnvliegtuig goedkoper dan in een ambulancevliegtuig. Niet iedereen komt echter voor een repatriëring per lijnvliegtuig in aanmerking. Wij stellen graag een individuele offerte voor u op - bel ons!

U hebt nog vragen?

Voor meer informatie over medisch begeleide retourtransporten raden wij u onze FAQ aan. Hier hebben we de antwoorden op veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Ons internationale, ervaren team is altijd beschikbaar voor een adviesgesprek of een vrijblijvende offerte voor uw specifieke geval. Neem contact op met onze 24-uurs service:

Terug