Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Ziekenvervoer vanuit Engeland naar Nederland

Krijg hulp »

Ziekenvervoer vanuit Engeland naar Nederland

Leestijd: 3 minuten

Londen met zijn wereldberoemde bezienswaardigheden trekt jaar na jaar talrijke vakantiegangers aan. Maar ook de rest van Engeland heeft veel te bieden. Historische en traditionele steden, prachtige landschappen en indrukwekkende monumenten bieden onvergetelijke ervaringen en maken Engeland tot een populaire reisbestemming.

England - Sehenswürdigkeiten

Een ongeluk of een plotselinge ziekte kunnen echter abrupt een einde maken aan het vakantieplezier. Er zijn dan goede redenen voor een repatriëring, ook al bevindt de gezondheidszorg in Engeland zich op een hoog niveau. Plotseling bevindt men zich in een vreemd land in een ziekenhuis, ver weg van familie en vrienden. Hoewel de Engelse taalvaardigheid van veel Nederlanders als toerist voldoende is, treden er bij de communicatie met het ziekenhuispersoneel (met name bij medische informatie) al snel communicatieproblemen op.

Uw mogelijkheden voor een patiëntentransport vanuit Engeland

Patiëntentransporten van Engeland naar Nederland vinden door de lucht plaats. Een repatriëring in een ambulance is onwenselijk vanwege de lange afstand, die voor de patiënt een grote belasting vormt. Bovendien zou het kanaal met een veerpont of per autotrein door de Kanaaltunnel overbrugd moeten worden. Beide varianten brengen risico’s met zich mee, die de veiligheid van de patiënt ernstig in gevaar kunnen brengen.

Door de lucht staan er echter verschillende mogelijkheden ter beschikking:

Lijnvlucht vanuit Engeland met medische begeleiding

Als de gezondheidstoestand van de patiënt stabiel is en hij of zij zittend kan reizen, is een lijnvliegtuig met medische begeleiding (Medical Escort) een economisch rendabele optie voor een patiëntentransport. Hier begeleidt een arts of paramedicus de patiënt tijdens de gehele vlucht en grijpt in geval van nood onmiddellijk in. Voor de uitvoering van een dergelijk patiëntentransport is een planningstijd van 1-2 dagen nodig om de kwestie met de luchtvaartmaatschappij af te stemmen.

Om de medische begeleider de noodzakelijke bewegings- en handelingsvrijheid te bieden, worden begeleide lijnvluchten meestal in de Business Class uitgevoerd. Bij de korteafstandsvluchten tussen Engeland en Nederland bestaat de Business Class echter vaak uit een ‘normale’ rij Economy Class-stoelen, waarbij één stoel vrij blijft naast de passagier. Dit betekent dat er niet bij elk ziektebeeld voldoende ruimte is om een medische vluchtbegeleiding uit te voeren.

Lijnvlucht vanuit Engeland op een stretcher

Patiënten die weliswaar liggend vervoerd moeten worden, maar die stabiel zijn, kunnen eventueel op een stretcher in een lijnvliegtuig getransporteerd worden. Ook hier begeleidt het medisch personeel de patiënt en garandeert zo een optimale medische zorg. Een speciaal gordijn scheidt de patiënt van de andere passagiers af en biedt zo privacy. Bij een lijnvlucht met stretcher moeten voor het overleg met de luchtvaartmaatschappij een voorbereidingstijd van 1-2 dagen ingepland worden.

Op de routes tussen Engeland en Nederland vliegen meestal kleine machines, die kort na de landing al weer in tegengestelde richting opstijgen. Er is daarom vaak geen tijd om een stretcher te installeren. Repatriëringen uit Engeland worden dan ook slechts zelden uitgevoerd op een stretcher in een lijnvliegtuig. Wij onderzoeken echter graag of voor uw individuele geval deze optie mogelijk is.

Patiëntentransport vanuit Engeland in een ambulancevliegtuig

In spoedsituaties, bij dringende patiëntentransporten en bijzonder ernstige ziektes komt vanuit medisch oogpunt uitsluitend een patiëntentransport in een ambulancevliegtuig in aanmerking. Een ambulancevliegtuig kan in zeer korte tijd gereed gesteld worden en beschikt over een medische uitrusting die vergelijkbaar is met de uitrusting van een moderne intensive-care. Het medische team wordt samengesteld op basis van de gezondheidstoestand van de patiënt. Het beschikt over een jarenlange ervaring in de medische luchtvaart. Het welzijn van de patiënt staat dan ook te allen tijde voorop.

Ambulancevliegtuigen hebben daarnaast als voordeel, dat ze ook kleinere vliegvelden kunnen aanvliegen, die niet bediend worden door grote luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor worden tijdrovende transporten over de weg tot een minimum beperkt en bereikt de patiënt zo snel mogelijk het ziekenhuis van zijn bestemming.

Uw voordelen bij de Medische Repatriëringsdienst

Voor een repatriëring uit Engeland kunt u op elk gewenst moment contact opnemen met de Medische Repatriëringsdienst. Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar. U krijgt van ons een eigen contactpersoon voor uw vlucht toegewezen - bij ons spreekt u niet met een anoniem callcenter. Ons Engelstalige personeel neemt indien nodig ook de afstemming met het ziekenhuis in Engeland op zich en ondersteunt u in geval van problemen met de taal.

Wij organiseren de repatriëring vanuit Engeland van A tot Z, volgens ons succesvolle bed-tot-bed principe. Wij halen u met een ambulance op van uw verblijfplaats en brengen u naar de luchthaven. Daar wacht uw ambulancevliegtuig naar Nederland op u. Aldaar aangekomen neemt een andere ambulance het vervoer naar de eindbestemming over. Wij staan wereldwijd tot uw beschikking en maken zo een snel en veilig ziekentransport mogelijk.

Kosten van een patiëntentransport van Engeland naar Nederland

Wij berekenen de kosten voor elk patiëntentransport afzonderlijk. Hierbij speelt de afstand tussen vertrekpunt en bestemming vanzelfsprekend een belangrijke rol. Een vlucht van Engeland naar Amsterdam is bijvoorbeeld voordeliger dan een vlucht naar München. Ook de urgentie, de gezondheidstoestand van de patiënt en het aantal begeleiders beïnvloeden de kosten.

U hebt nog vragen?

In onze FAQ hebben we informatie verzameld die de procedure en de organisatie van een repatriëring vanuit het buitenland nader toelicht.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Wij adviseren u graag en stellen, indien u dat wenst, een gratis, vrijblijvende offerte op voor uw repatriëring uit Engeland. Neem simpelweg op elk gewenst moment contact op via onze 24-uurs service:

Terug