Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Ziekenvervoer vanuit Dubai naar Nederland

Krijg hulp »

Ziekenvervoer vanuit Dubai naar Nederland

Leestijd: 3 minuten

Sinds 2010 is het aantal internationale bezoekers aan Dubai bijna verdubbeld. Vandaag de dag bezoeken elk jaar meer dan 15 miljoen toeristen het land. De combinatie van ultramoderne architectuur en traditionele cultuur, zomerse temperaturen en prachtige stranden beloven een onvergetelijke vakantie.

Dubai Panorama

Een plotselinge ziekte of een ongeluk kunnen echter een abrupt einde maken aan deze droomvakantie. De gezondheidszorg in Dubai voldoet op veel terreinen aan de westerse normen. Toch geven veel rijke Dubaiers er de voorkeur aan om naar Europa of de VS te reizen voor een medische behandeling. Ook toeristen willen in de meeste gevallen liever de medische zorg in hun eigen land te laten uitvoeren. Daar vormt de communicatie met het personeel geen probleem. Bovendien kunnen vrienden en familieleden de patiënt van dichtbij ondersteunen. Zieke of gewonde toeristen wensen daarom vaak een patiëntentransport vanuit Dubai.

Patiëntentransport vanuit Dubai naar Nederland

Een patiëntentransport van Dubai naar Nederland kan uitsluitend per vliegtuig plaatsvinden. De twee landen liggen immers ongeveer 6.000 kilometer uit elkaar. De vertrekluchthaven is vrijwel altijd Dubai International Airport of Al Maktoum International Airport. Echter, afhankelijk van de actuele gezondheidstoestand van de patiënt zijn er ook hier verschillende mogelijkheden.

Repatriëring in een ambulancevliegtuig

Altijd als het bijzonder snel moet gaan of de toestand van de patiënt bijzonder acuut is, is een transport per ambulancevliegtuig de beste optie. Een ambulancevliegtuig kan meestal nog op dezelfde of de volgende dag starten en brengt de patiënt snel en veilig terug naar Nederland. Daar kan het ook op kleinere regionale luchthavens landen, die vaak veel dichter bij de eindbestemming liggen dan grote luchthavens. De patiënt wordt zo niet blootgesteld aan tijdrovende en inspannende transporten over de weg.

De uitgebreide medische uitrusting van een ambulancevliegtuig maakt zelfs een transport van intensive care-patiënten mogelijk. Er wordt een ervaren medisch team aan boord samengesteld dat afgestemd is op de gezondheidstoestand van de patiënt. Ook de medische apparatuur wordt zo nodig aangepast, om in elke situatie optimale zorg te kunnen bieden.

Liggend patiëntentransport in een lijnvliegtuig

Met een aanlooptijd van 1-2 dagen kan een ambulancevlucht in een lijnvliegtuig worden gerealiseerd. Een dergelijke vlucht is geschikt voor patiënten die geen intensieve zorg nodig hebben, maar wel liggend en met medische begeleiding vervoerd moeten worden. Een arts of paramedicus houdt zich voortdurend in de buurt van de patiënt op en kan direct ingrijpen als dat nodig is.

De speciale brancard - ook wel stretcher genoemd - wordt in de passagierscabine van het lijnvliegtuig geplaatst. Een privacygordijn scheidt de patiënt van de andere passagiers af en weert nieuwsgierige blikken. De medische begeleider kan, net als familieleden, op een normale zitplaats in de directe buurt meereizen. Over het algemeen wordt het ziekenvervoer op een brancard in een lijnvliegtuig uitsluitend bij rechtstreekse vluchten uitgevoerd.

Zittend patiëntentransport in een lijnvliegtuig

Indien een patiënt zonder acute ziekte voor de duur van de vlucht van Dubai naar Nederland zelfs kan zitten (meestal ca. 6-7 uur), is er ook een zittend ziekentransport in een lijnvliegtuig mogelijk. Om het de patiënt zo comfortabel mogelijk te maken en om de medische begeleiding (een arts of paramedicus) de benodigde bewegingsruimte te bieden, wordt een patiëntentransport meestal in de Business Class uitgevoerd. Ook hier moet rekening worden gehouden met een planningstijd van 1-2 dagen voor het overleg met de luchtvaartmaatschappij.

Een uitstekende medische kwalificatie en vele jaren ervaring zijn voor al onze medische begeleiders vanzelfsprekend. Minstens zo belangrijk zijn echter de menselijke kwaliteiten. De patiënt dient zich immers bij de begeleider op zijn gemak te voelen. Deze factor draagt in grote mate bij aan een ontspannen patiëntentransport waarbij de patiënt ontzien wordt.

De service van de Medische Repatriëringsdienst

Internationaler Service

Voor uw ziekenvervoer van Dubai naar Nederland zijn wij uw competente, ervaren partner. Ons internationale team kan in het Arabisch en Engels met het ziekenhuispersoneel ter plekke communiceren. Taalbarrières worden zo overwonnen. U kunt ons elke dag 24 uur per dag bereiken - ook tijdens het weekend en op feestdagen. U krijgt een persoonlijke contactpersoon toegewezen, die u op elk moment voor advies of de beantwoording van vragen ter beschikking staat.

Voor een patiëntentransport uit Dubai maken we gebruik van succesvolle bed-tot-bed principe. Dit betekent dat wij niet alleen de ambulancevlucht organiseren, maar ook het transport over de weg naar Dubai International Airport. Wij regelen tevens het vervoer van de bestemmingsluchthaven naar het ziekenhuis en coördineren natuurlijk alle ophaal- en aankomsttijden. Het transport over de weg voeren wij uit in medisch uitgeruste ambulances.

Kosten van een patiëntentransport van Dubai naar Nederland

Vanzelfsprekend hangen de kosten van een patiëntentransport van Dubai naar Nederland vooral van de gekozen transportroute af. Ook de urgentie, de gezondheidstoestand van de patiënt en het aantal begeleiders kunnen de prijs beïnvloeden. Bij elke aanvraag stellen we een individuele calculatie op.

U hebt nog vragen?

Als u meer wilt weten over het repatriëringsproces, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze FAQ.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Onze 24-uurs service biedt u te allen tijde een gratis advies. Indien gewenst stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op voor uw repatriëring vanuit Dubai naar Nederland. Neem contact met ons op:

Terug