Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Welke kosten kan ik voor een ambulancevlucht verwachten?

Krijg hulp »

Welke kosten kan ik voor een ambulancevlucht verwachten?

Leestijd: 2 minuten

Voor een ziekentransport door de lucht zijn er, afhankelijk van de indicatie en de gezondheidstoestand van de patiënt, altijd verschillende mogelijkheden. Na een ongeval in het buitenland bijvoorbeeld willen patiënten na een eerste behandeling ter plekke vaak verder behandeld worden door een ziekenhuis in (de buurt van) de eigen woonplaats.  Het vertrouwen in de bekende artsen en de nabijheid van familie zijn doorslaggevende argumenten om de patiënt met een ambulancevliegtuig naar het gewenste ziekenhuis te brengen.

De patiënt wordt onder medisch toezicht ofwel zittend ofwel liggend getransporteerd. Als de gezondheidstoestand van de patiënt dit toelaat, kan het ziekentransport in sommige gevallen ook door een lijnvliegtuig worden uitgevoerd. Hier krijgt de patiënt een afgeschermd bereik voor zichzelf tot zijn beschikking. De ambulancevliegtuigen worden wereldwijd ingezet en kunnen ook bij spoedeisende gevallen en lange afstanden worden gebruikt.

Bij spoedeisende noodgevallen wordt voor korte afstanden vaak de ambulancehelikopter ingezet. Deze kan rechtstreeks bij het ziekenhuis landen, de patiënt aan boord nemen en naar het bestemmingsziekenhuis vliegen. Hieronder geven wij u een overzicht van de kosten van een ambulancevlucht.

Mit welchen Ambulanzflug Kosten muss ich rechnen?

De samenstelling van de kosten van een ambulancevlucht

Wij berekenen de kosten voor elke toepassing afzonderlijk. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Graag geven wij u hier een korte toelichting, welke parameters bij de berekening van de vliegkosten een rol spelen.

Vliegafstand

Net als bij andere vluchten is de afstand tussen de vertrek- en de bestemmingsluchthaven van essentieel belang bij de kostencalculatie. Er bestaat echter geen vast tarief per gevlogen kilometer. In plaats daarvan worden de kosten door ons individueel berekend.

Toestand patiënt

Afgestemd op de gezondheidstoestand van de patiënt moet er een team van medisch personeel worden samengesteld en de uitrusting van het ambulancevliegtuig worden aangepast. Voor patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden bijvoorbeeld hooggespecialiseerde ICU-artsen en uitgebreide intensive-care apparatuur ingezet. De kosten van de ambulancevlucht kunnen zo stijgen.

Spoed

Wij staan te allen tijde paraat om urgente acties uit te voeren. We kunnen op dezelfde of op de eerstvolgende dag vertrekken. De actuele positionering van de ambulancevliegtuigen kunnen het gebruik van een groter vliegtuig of een toestel dat zich verder weg bevindt noodzakelijk maken. Dit kan ook gevolgen hebben voor de kosten van een ambulancevlucht. Hoe beter een vlucht gepland kan worden, des te beter de coördinatie en des te voordeliger de vluchtkosten kunnen zijn.

Begeleiders

Veel patiënten willen graag door vertrouwde personen begeleid worden. Bij de organisatie van uw vlucht houden wij rekening met meereizende personen. Over het algemeen kan één begeleider gratis meevliegen. Indien er meerdere familieleden met de ambulancevlucht meevliegen, reserveren wij graag een groter ambulancevliegtuig voor u. Een dergelijk groter vliegtuig is echter vaak duurder. De kosten van een ambulancevlucht hangen mede af van het aantal begeleiders.

Transport over de weg

In de meeste gevallen organiseren wij een bed-tot-bed-transport. Bij vluchten met het ambulancevliegtuig is het daarom noodzakelijk om de betreffende transporten over de weg in een ambulance of ziekenwagen te organiseren, zoals bijvoorbeeld van het ziekenhuis naar het vliegveld. Een helikopter kan rechtstreeks bij het ziekenhuis starten en landen, zodat bij een helikoptervlucht de kosten voor een transport over de weg vervallen.

Dekt de verzekeraar de kosten van een ambulancevlucht?

Verzekeraars besluiten altijd per individueel geval of de kosten voor een ambulancevlucht vergoed worden. Doorslaggevend hierbij is meestal of het ziekentransport als ‘medisch noodzakelijk’ of ‘medisch zinvol’ wordt beoordeeld. Wij adviseren u graag telefonisch, hoe u een aanvraag bij uw verzekeraar indient en welke documenten hiervoor nodig zijn.

Wij helpen u vanzelfsprekend ook wanneer uw aanvraag tot vergoeding wordt afgewezen. In dit geval voeren wij de ambulancevlucht voor u zonder dekking door de verzekering uit. Wij stellen een faire en transparante offerte voor u op. Een lidmaatschap is niet nodig.

De kosten voor uw ambulancevlucht

Wij berekenen graag voor u gratis en vrijblijvend de kosten voor uw ambulancevlucht. Wij verheugen ons op uw aanvraag en sturen u in een mum van tijd een individuele offerte toe. Het maakt niet uit of u een ambulancevlucht al langer plant of dat het een noodgeval is: u bereikt ons team dag en nacht, zeven dagen per week. Wij nemen graag de tijd voor een individueel adviesgesprek.

Neem nu contact op voor uw repatriëring uit het buitenland

Neem gerust contact op met onze 24-uurs service. Ons ervaren team neemt graag de tijd voor een uitgebreid, gratis adviesgesprek. Neem contact met ons op:

Terug