Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Veilige repatriëring door de lucht

Krijg hulp »

Veilige repatriëring door de lucht

Leestijd: 2 minuten

Niets is zo voorspelbaar als het toeval. Tijdens een vakantie kan een ongeval of ziekte tot ernstige problemen leiden. In noodsituaties wordt ter plaatse eerste hulp geboden. Na deze eerste hulp willen veel patiënten echter in een vertrouwd ziekenhuis dicht bij hun familie verder behandeld worden. In al deze gevallen wordt er een veilige repatriëring benodigd. Hiervoor stellen wij ambulancevliegtuigen of helikopters ter beschikking, die met de benodigde medische apparatuur zijn uitgerust en patiënten veilig van bed tot bed transporteren.

Repatriëring in een ambulancevliegtuig

Als er door onvoorziene omstandigheden een repatriëring georganiseerd moet worden, staan onze ambulancevliegtuigen binnen enkele uren wereldwijd voor u klaar. Bij spoedgevallen over korte afstanden bestaat tevens de mogelijkheid, de patiënt snel en veilig per ambulancehelikopter naar een ander ziekenhuis te brengen.

Als patiënten in een ernstige toestand verkeren, moeten ze zo snel mogelijk naar een gespecialiseerd ziekenhuis gevlogen worden. Onze ambulancevliegtuigen staan hier 24 uur per dag voor u klaar. U bereikt ons service-nummer 24 uur per dag, zodat wij snel op uw verzoek kunnen reageren en een snelle repatriëring uit het buitenland kunnen realiseren.

Planbare repatriëring  in een lijnvliegtuig

Voor zover het de gezondheidstoestand van de patiënt het toelaat, gebruiken we voor de repatriëring  uit het buitenland als alternatieve optie een lijnvliegtuig, dat indien nodig voor de patiënt wordt omgebouwd. De patiënten worden aan boord begeleid door medisch personeel, zodat in geval van nood direct hulp beschikbaar is. De meest geschikte transportmethode hangt ook af van de gezondheidstoestand van de patiënt:

Medical Escort

Bij deze variant van een repatriëring uit het buitenland wordt de patiënt zittend getransporteerd, onder begeleiding van een ervaren arts. Deze houdt de patiënt tijdens de vlucht in het oog en grijpt onmiddellijk in bij noodgevallen.

Liggend transport in een lijnvliegtuig

Als de gezondheidstoestand van de patiënt geen zittend transport toelaat, kan hij in het lijnvliegtuig ook liggend getransporteerd worden. Aan boord wordt een zogenaamde stretcher gebruikt, die in de passagiersruimte geplaatst wordt. Een privacygordijn schermt de patiënt van de andere reizigers af. De patiënt beschikt zo over voldoende privacy. Er is altijd een arts in de buurt, die ervoor zorgt dat het goed gaat met de patiënt. Begeleiders kunnen zonder problemen meereizen. Zij krijgen een reguliere zitplaats in de buurt van de patiënt toegewezen.

Repatriëring van ernstig zieke patiënten

Als de patiënt in kritieke toestand verkeert, kan hij in een Patient Transport Compartment (PTC) vanuit het buitenland teruggevlogen worden. Dit is een afgescheiden mini-cabine aan bood van het lijnvliegtuig, waarvan de uitrusting naar behoefte (wordt)  kan worden aangepast met intensive care apparatuur. (aan de stand van een moderne intensive-care.) Zelfs intensive-care-patiënten die kunstmatig worden beademd kunnen zo vanuit het buitenland gerepatrieerd worden.

Wij organiseren uw repatriëring uit het buitenland

Wij hebben ons gespecialiseerd in repatriëring  uit het buitenland en bieden patiënten en hun familieleden een allround-service van bed-tot-bed aan. Wij beslissen altijd per geval, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt, of het transport in een ambulancevliegtuig, helikopter of lijnvliegtuig plaatsvindt.

U kunt alles aan ons overlaten. Wij nemen de bureaucratische taken op ons, organiseren het ambulancevervoer over de weg en coördineren alle noodzakelijke transporten van het ene ziekenhuis naar het andere. Wij hechten veel waarde aan een constante beschikbaarheid, korte reactietijden, een transparant aanbod en wereldwijde beschikbaarheid. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat elke patiënt in geval van nood de best mogelijke zorg ontvangt en snel en veilig naar het gewenste ziekenhuis gebracht wordt.

U hebt nog vragen?

In onze FAQ hebben we overige nuttige informatie over repatriëring van patiënten uit het buitenland voor u op een rij gezet.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring vanuit het buitenland

Onze internationale repatriëringsexperts organiseren uw repatriëring uit het buitenland. Wij adviseren u graag en stellen een gratis, vrijblijvende offerte op. Neem contact op met onze 24-uurs service:

Terug