Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Repatriëring: uw veilige retourvlucht

Krijg hulp »

Repatriëring: uw veilige retourvlucht

Leestijd: 2 minuten

Een medisch noodgeval op reis kan iedereen gebeuren - of men nu jong of oud, ziek of gezond is. Een struikeling kan een gecompliceerde breuk veroorzaken en een muggenbeet een ernstige ziekte. Niet voor niets houden veel vakantiegangers zich voor de vakantie liever niet bezig met dergelijke noodsituaties. Men wil immers niet altijd meteen van het ergste uitgaan en zo de voorpret op de vakantie bederven. Als een dergelijke noodsituatie u of een familielid onverhoopt in het buitenland treft, staat de Medische Repatriëringsdienst voor u klaar. Snel, onbureaucratisch en altijd in het voordeel van de patiënt.

Bombardier Learjet 35

Hoe functioneert een repatriëring?

Voor een repatriëring kunnen we gebruik maken van verschillende ambulancevliegtuigen en reddingshelikopters. Welk transportmiddel het meest geschikt is voor de terugreis, hangt grotendeels af van de gezondheidstoestand van de patiënt. In de meeste gevallen wordt er een ambulancevliegtuig ingezet, dat de patiënt en eventuele familieleden terug naar het thuisland vliegt. Vooral degenen die zich in niet-Europese landen bevinden, worden per ambulancevliegtuig naar huis gebracht.

Ook lijnvliegtuigen zijn mogelijk voor een retourvlucht.  In dit geval wordt er voor de patiënt een aparte ruimte ingericht, waar hij medische zorg kan ontvangen. Bij een medisch spoedgeval wordt er, bij korte afstanden, vaak een helikopter ingezet. Deze kan overal in de buurt van een ziekenhuis starten en landen en staat dan ook garant voor een snelle terugreis zonder vertraging.

Voorbeeld: repatriëring uit Venezuela

Onlangs hielpen wij twee studenten, die drie maanden als backpacker door Venezuela reisden. Een van hen werd ernstig ziek na een insectenbeet. Nadat hij in een lokaal ziekenhuis gestabiliseerd werd, verzochten de ouders van de jongen ons om onmiddellijk een repatriëring te organiseren. Wij konden hun zoon met een internationale ambulancevlucht veilig naar huis brengen. Wij voerden bovendien overleg met de behandelende artsen ter plaatse. Binnen de kortst mogelijke tijd organiseerden we een bed-tot-bed transport.

Repatriëring ook zonder verzekering?

In het beschreven geval heeft de reisverzekering een deel van de kosten voor de repatriëring vergoed. Uit ervaring weten we echter dat dit niet altijd het geval is. Vaak weigert de verzekeraar, de kosten te vergoeden.

Ook in deze gevallen biedt de Medische Repatriëringsdienst snelle en onbureaucratische hulp. Neem simpelweg contact met ons op: wij organiseren de terugreis, ook als de verzekeraar de kosten niet vergoedt. Wij stellen graag een vrijblijvende en transparante offerte voor u op. Zodra u akkoord gaat met onze offerte, starten wij met de organisatie. Onze repatriëringsservice omvat de volgende diensten:

  • terbeschikkingstelling van een ambulancevliegtuig
  • organisatie van het bed-tot-bed transport
  • tolk voor de communicatie met het plaatselijke ziekenhuis
  • terbeschikkingstelling van medisch begeleidend personeel
  • afhandeling van bureaucratische zaken

Vanzelfsprekend ontvangt u van ons zo snel mogelijk een vluchtschema met alle tijden en ontmoetingsplaatsen.

Onze service voor uw repatriëring

De Medische Repatriëringsdienst is voor patiënten en hun familieleden altijd bereikbaar via ons servicenummer. Onze medewerkers nemen uw aanvraag in behandeling en stellen snel een offerte op die in alle wensen voorziet. Hiertoe behoren het transport van de patiënt over de weg in een ambulance, de communicatie met buitenlandse autoriteiten en lokale artsen en de retourvlucht in een ambulancevliegtuig. Vanzelfsprekend bereikt u ons dag en nacht - wij beantwoorden graag al uw vragen.

U hebt nog vragen?

U wilt meer over medisch begeleide retourtransporten vanuit het buitenland ervaren? Uitgebreide informatie vindt u in onze FAQ.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Wij adviseren u graag en beantwoorden ook persoonlijk al uw vragen rondom een repatriëring naar Nederland. Neem gerust contact op met onze 24-uurs service. Neem contact met ons op:

  • telefonisch via +31 20 / 80 85 4 86
  • per e-mail via info@medische-repatriering.nl
  • via ons contactformulier
Terug