Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Particulier ziekentransport in binnen- en buitenland

Krijg hulp »

Particulier ziekentransport in binnen- en buitenland

Leestijd: 2 minuten

Surfen, klimmen, paardrijden of duiken: veel populaire vakantieactiviteiten trekken ook onervaren toeristen aan, die dergelijke sporten voor het eerst beoefenen. Het risico op ongevallen neemt dan ook toe en sommige vakanties eindigen abrupt met een repatriëring vanuit het buitenland. Ook wanneer een vakantieganger ernstig ziek wordt, doet er zich vaak het probleem voor dat plaatselijke artsen en ziekenhuizen niet verder kunnen helpen.

Voor dergelijke situaties staat ons particuliere ziekentransport ter beschikking. Het transport door ons kan niet alleen als een particuliere dienst worden georganiseerd: wij werken met talrijke verzekeraars over de hele wereld samen. De kosten voor uw repatriëring uit het buitenland worden eventueel door de verzekeraar vergoed. De volledige organisatie kunt u aan ons overlaten.

Umfangreiche Serviceleistungen – privater Krankentransport im Ausland und Inland

24-uurs internationale beschikbaarheid voor spoedgevallen

Voor een zorgeloos ziekentransport vanuit het buitenland bieden wij onze klanten uitgebreide diensten aan. Zo regelen wij uw patiëntentransport snel en ongecompliceerd. Wij staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Op deze manier spelen tijdstip en eventuele tijdverschuivingen geen rol. Vooral in ernstige gevallen is een permanente bereikbaarheid van groot belang, omdat er alleen dan direct gereageerd kan worden. Onze meertalige medewerkers kunnen taalbarrières vermijden en zo bijdragen aan een probleemloos ziekentransport uit het buitenland.

Patiëntentransport per vliegtuig, ambulance of helikopter

Ons particuliere patiëntentransport  biedt u verschillende transportmogelijkheden: Voor lange afstanden is een ambulancevliegtuig de beste oplossing voor het ziekentransport. De spoed staat hierbij voorop. Als er sprake van een bijzonder ernstige ziekte of verwonding is, moet deze vanzelfsprekend zo snel mogelijk worden behandeld. Een ambulancevliegtuig is in dit geval de optimale oplossing: dit vliegtuig beschikt over de juiste medische uitrusting en is meestal dezelfde dag nog gereed voor vertrek. De patiënt wordt verzorgd door een ervaren team van artsen.

Bij minder dringende gevallen organiseren wij voor u het transport in een lijnvliegtuig. Hier vliegt de patiënt zittend of liggend met medische begeleiding, die in geval van nood onmiddellijk kan ingrijpen. Een particulier ziekenvervoer in een lijnvliegtuig is een voordelig alternatief voor een ambulancevliegtuig, maar vergt een iets langere planning. Deze vorm van vervoer is bij patiënten in acute noodsituaties daarom niet altijd mogelijk.

Bij kortere trajecten kunnen helikopters en ambulances geschikte transportmogelijkheden zijn. Beide beschikken weliswaar over een vergelijkbaar kort bereik, maar kunnen flexibel ingezet worden en maken een direct transport van ziekenhuis naar ziekenhuis mogelijk. Of het patiëntentransport per vliegtuig, helikopter of ambulance plaatsvindt, hoeft u niet alleen te beslissen. Wij adviseren u graag en vinden voor elke situatie het juiste transportmiddel.

Vergoeding van kosten voor het patiëntentransport

Bij een patiëntentransport  uit het buitenland staan ook de kosten centraal. Deze zijn onder andere van de betreffende transportmogelijkheid afhankelijk. De ingezette middelen en de hiermee verbonden activiteiten spelen een belangrijke rol. Wij werken samen met talrijke verzekeraars over de hele wereld en kunnen de kosten voor uw patiëntentransport uit het buitenland nauwkeurig berekenen. Wij overleggen graag voor u met de verzekeraar of de kosten vergoed worden. Afhankelijk van het geval worden voor een ziekentransport in het buitenland de kosten door de verzekeraar vergoed.

U hebt nog vragen?

Meer informatie of de procedures en organisatie van particulier patiëntentransport in buiten- en binnenland vindt u in onze FAQ.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring vanuit het buitenland

De ervaren, behulpzame medewerkers van onze 24-uurs service staan op elk moment voor u klaar. Wij adviseren u gratis en stellen graag een vrijblijvende offerte voor uw ziekenvervoer op. Neem contact met ons op:

Terug