Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Kosten repatriëring : transparant, zonder kleine lettertjes

Krijg hulp »

Kosten repatriëring : transparant, zonder kleine lettertjes

Leestijd: 2 minuten

Als een patiënt om gezondheidsredenen niet meer zelfstandig zijn vakantieoord kan verlaten, is een repatriëring per vliegtuig vaak de enige manier om terug naar huis te keren. Hiervoor wordt in veel gevallen een ambulancevliegtuig ingezet. Wanneer de gezondheidstoestand het toelaat, kunnen de patiënten ook zittend of liggend in een lijnvliegtuig naar huis worden gevlogen.

Dekt de verzekering de kosten van een repatriëring?

In geval van een noodzakelijke repatriëring rijst altijd de vraag of de reisverzekering de vervoerskosten dekt. In veel gevallen moeten de kosten echter door de patiënten zelf worden gedragen. Het betreft altijd een individuele beslissing van de verzekeraars. Uitsluitend de kosten voor ‘medisch noodzakelijke’ of bij sommige polissen ook ‘medisch zinvolle’ repatriëringen worden vergoed.

In de praktijk kunnen deze termen echter variabel geïnterpreteerd worden. Als de patiënt bijvoorbeeld ook medische zorg kan krijgen in het vakantieoord, worden de kosten voor de repatriëring in de meeste gevallen niet gedekt door de verzekering.

Het is echter begrijpelijk dat veel patiënten verdere behandeling in hun eigen land en in de buurt van hun familie wensen. De Medische Repatriëringsdienst voert een repatriëring ook in die gevallen uit waar de verzekeraar de overname van de kosten weigert. Wij stellen graag een individuele offerte voor u op - snel en onbureaucratisch.

Ambulancevlucht: dit zijn de kosten voor een repatriëring per vliegtuig

Helaas kunnen wij u geen algemene informatie verstrekken over de kosten van een repatriëring. Elke offerte wordt op basis van verschillende factoren opgesteld,  zoals:

  • vliegroute en -afstand
  • spoed
  • aantal begeleiders
  • gezondheidstoestand van de patiënt
  • noodzaak van vervoer over de weg

De kosten van een repatriëring hangen nauw samen met de manier waarop de patiënt vervoerd wordt.

Kritieke noodsituatie

Wanneer patiënten zich in een kritieke gezondheidstoestand bevinden, wordt voor korte afstanden vaak de helikopter ingezet. Deze is meestal binnen een uur ter plaatse en kan rechtstreeks bij het ziekenhuis landen. De gebruikte helikopters beschikken over uitgebreide medische apparatuur, die individueel aan de toestand van de patiënt wordt aangepast.

Spoedeisende ambulancevlucht

Een urgent ziekenvervoer in een ambulancevliegtuig is de meest flexibele en snelste variant van een repatriëring naar Nederland voor middellange tot lange afstanden - met name bij kritieke repatriëringen. Het ambulancevliegtuig is uitgerust met de modernste medische apparatuur. Bovendien wordt de vlucht begeleid door een zeer gespecialiseerd medisch team dat de toestand van de patiënt permanent controleert. In de meeste gevallen kan een begeleider gratis meevliegen met het ambulancevliegtuig.

Patiëntentransport in een lijnvliegtuig

Krankenrücktransport Kosten: Transparent und ohne Kleingedrucktes

Als de gezondheidstoestand van de patiënt dit toelaat, is in sommige gevallen ook een repatriëring in een lijnvliegtuig mogelijk. Hiervoor wordt er een rij zitplaatsen in de passagierscabine verwijderd en door een speciale stretcher vervangen. Deze wordt door een privacygordijn afgescheiden van de rest van de cabine. Een medisch team begeleidt de patiënt en biedt medische zorg aan boord van het lijnvliegtuig aan. Als de patiënt in staat is om te zitten, is tevens begeleid patiëntenvervoer op normale stoelen in de Business Class mogelijk.

Welke diensten biedt de Medische Repatriëringsdienst aan?

U kunt ons elke dag 24 uur per dag bereiken - ook tijdens het weekend en op feestdagen. Neem contact met ons op als u vragen of een speciaal verzoek voor een repatriëring heeft. Wij nemen graag de tijd om u te adviseren over de beste manier om u of uw familielid te transporteren.

Ook informeren wij u graag vrijblijvend over de kosten voor een repatriëring. We bespreken vooraf met u, welke diensten u nodig heeft in het kader van de repatriëring. U kunt via de Medische Repatriëringsdienst de complete service boeken. Hiertoe behoren onder andere de volgende diensten:

  • 24-uurs ondersteuning door ervaren specialisten
  • bed-tot-bed patiëntentransport
  • transport over de weg door ambulance
  • internationale dienstverlening (tolk etc.)
  • verzamelen van de benodigde documenten

Een eerste adviesgesprek inclusief een bespreking van de medische toestand is bij ons altijd gratis.

Neem nu contact op voor uw repatriëring uit het buitenland

Wij zijn uw eerste aanspreekpunt als u voor zichzelf of een familielid een repatriëring nodig heeft. Onze 24-uurs service staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Neem contact met ons op:

Terug