Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Hoe hoog zijn de kosten voor ziekenvervoer naar Nederland?

Krijg hulp »

Hoe hoog zijn de kosten voor ziekenvervoer naar Nederland?

Leestijd: 2 minuten

Ieder van ons kan in het buitenland in een situatie belanden waardoor een patiëntentransport naar Nederland noodzakelijk is. Een voorbeeld: u gaat op skivakantie en breekt tijdens het skiën uw been. Er is een zware en gecompliceerde operatie nodig, die u alleen wilt laten uitvoeren door een vakkundige arts in Nederland. Daarnaast wilt u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis graag dicht bij uw familie zijn. Het is in dit geval echter niet mogelijk om zelfstandig naar Nederland terug te keren voor verdere behandeling.

Naast deze plotselinge noodgevallen kan echter ook een geplande en inmiddels afgeronde behandeling in een speciale kliniek in het buitenland een reden vormen voor een repatriëring naar Nederland. Wij nemen de complete organisatie en uitvoering van het patiëntentransport op ons, ongeacht of het nu gaat om een noodgeval of een langer geplande behandeling.

Wie hoch sind die Kosten für einen Krankentransport nach Deutschland?

In welke gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een repatriëring naar Nederland?

Helaas bestaat er geen algemeen geldig antwoord op deze algemene vraag. Uit ervaring weten wij dat repatriëring vanuit het buitenland naar Nederland over het algemeen niet door de wettelijke zorgverzekering wordt gedekt.

Soms is het daarom raadzaam om een aanvullende verzekering af te sluiten, die de kosten voor het transport van de patiënt naar Nederland geheel of gedeeltelijk dekt. Wanneer de kosten niet gedekt zijn, kunt u desondanks gebruik maken van een ziekentransport naar Nederland. In dit geval draagt u zelf de kosten. Eerst ontvangt u echter van ons snel een individuele, vrijblijvende offerte.

Welke kosten zijn er voor een repatriëring naar Nederland te verwachten?

De repatriëring vanuit het buitenland kan op verschillende manieren plaatsvinden. De kosten verschillen per type transport. Bij een levensbedreigende situatie die snel handelen vereist, wordt over het algemeen een ambulancevliegtuig ingezet. Het kortetermijnkarakter van een dergelijke actie heeft zijn weerslag op de kosten.

In het ambulancevliegtuig kan de patiënt zittend of liggend getransporteerd worden. Tijdens de vlucht is het medisch personeel altijd in de buurt. Dit personeel houdt de patiënt goed in de gaten en grijpt bij noodgevallen in. De uitrusting van de meeste vliegtuigen kan met die van een moderne intensive-care in een ziekenhuis worden vergeleken.

Als de patiënt stabiel is en de repatriëring met een planningstijd van 1-2 dagen kan worden uitgevoerd, is het eventueel mogelijk om de patiënt tegen lagere kosten met een lijnvlucht te repatriëren . Voor korte afstanden kijken we ook of vervoer per helikopter of ambulance een optie is.

Hoe worden de kosten voor een patiëntentransport naar Nederland berekend?

De calculatie wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. We geven u hier graag inzicht in ons transparante aanbod:

Afstand start-bestemming

Afhankelijk van waar de ambulancevlucht opstijgt en landt, worden de afgelegde vliegkilometers in onze calculatie meegenomen. Een vlucht van Istanbul naar Nederland kost vanzelfsprekend minder dan een retourvlucht vanuit Sydney.

Spoed

Patiënten kunnen meestal niet beïnvloeden hoe snel ziekenvervoer georganiseerd moet worden. De gezondheidstoestand van de patiënt bepaalt hoe dringend de repatriëring is. Hoe meer tijd er ter beschikking staat voor de planning van de repatriëring, des te voordeliger de vlucht vaak is. Maar zelfs zeer kortstondige ziekentransporten kunnen door ons meestal nog op dezelfde of de volgende dag worden uitgevoerd.

Gezondheidstoestand van de patiënt

Hoe ernstiger de patiënt eraan toe is, des te veeleisender en moeilijker is de repatriëring naar Nederland. Ook het benodigde equipement beïnvloedt de prijs.

Aantal begeleiders

Veel patiënten willen onderweg door vertrouwde personen begeleid worden. Met bijbehorende kosten moet echter bij de calculatie ook rekening worden gehouden. In de meeste gevallen kan een begeleider gratis meevliegen met het ambulancevliegtuig. Bij meerdere begeleiders moet er eventueel een groter en dus ook duurder vliegtuigtype worden gekozen.

Bed-tot-bed-transport

Wij organiseren graag voor u het vervoer in een geschikte ambulance van het buitenlandse ziekenhuis naar het vliegtuig en van de Nederlandse luchthaven naar de gewenste bestemming. Deze diensten maken ook deel uit van ons aanbod. Bij een patiëntentransport per helikopter of ambulance vervallen deze kosten: hier vindt het transport rechtstreeks van het ziekenhuis naar het ziekenhuis plaats.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Neem simpelweg contact op en beschrijf uw verzoek. U ontvangt binnen zeer korte tijd een individuele kostencalculatie voor een patiëntentransport naar Nederland. Bij de calculatie houden wij rekening met alle diensten die u nodig heeft. Neem op elk gewenst moment contact op met onze 24-uurs service:

Terug