Krijg hulp »

Hoeveel kost een repatriëring naar Nederland?

Lees meer over de kosten die verbonden zijn met het terugkeren naar Nederland in geval van nood | Ontdek alle verbonden kosten | Medische-Repatriëringsdienst

Krijg hulp »

Hoeveel kost een repatriëring naar Nederland?

Leestijd: 3 minuten

Het kan ons allemaal overkomen, in het buitenland beland je in een een situatie waardoor een medische vlucht naar Nederland noodzakelijk is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u zich verongelukt tijdens de skivakantie. Aangezien u liever thuis wilt revalideren of een operatie wilt ondergaan zou u graag terug naar Nederland willen. Alleen is reizen niet mogelijk door uw medische toestand, in deze situatie is het nodig om een ambulancevlucht te boeken.

Naast een situatie als ziek worden in het buitenland, kan het zich ook voordoen dat u voor een operatie of behandeling naar het buitenland bent gegaan. Als u weer veilig terug naar Nederland wilt keren is het verstandig dit te doen aan boord van een ambulancevliegtuig. Wij kunnen u assisteren met ieder soort medisch vervoer, of het nu in geval van nood is of na een geplande behandeling in het buitenland. In deze blog geven wij u wat algemene informatie over wat er in de kosten is inbegrepen voor een ambulancevlucht.

Wie hoch sind die Kosten für einen Krankentransport nach Deutschland?

In welke gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een repatriëring naar Nederland?

U heeft waarschijnlijk al gelezen dat een repatriëring hoge kosten met zich meebrengt, maar wanneer vergoed uw zorgverzekeraar de kosten? Voor deze vraag is er helaas geen simpel antwoord. Allereerst is het belangrijk om een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Zonder deze verzekering bent u hoogstwaarschijnlijk niet verzekerd voor repatriëringen naar Nederland. Deze kosten vallen niet in de basisverzekering.

Ook als u verzekerd bent moet uw verzekeraar een afweging maken of de repatriëring medisch zinvol of noodzakelijk is. Wanneer de kosten niet gedekt worden, kunt u desondanks gebruik maken van een ziekentransport naar Nederland. Hiervoor draagt u zelf de kosten. Mocht u hier interesse in hebben kunt u van ons snel een individuele, vrijblijvende offerte ontvangen.

Welke kosten zijn er voor een repatriëring naar Nederland te verwachten?

Een repatriëring vanuit het buitenland kan op verschillende manieren plaatsvinden. De kosten verschillen per type transport. Bij een levensbedreigende situatie die snel handelen vereist, wordt over het algemeen een ambulancevliegtuig ingezet. Vanwege het feit dat dit transport vaak per direct moet worden georganiseerd heeft dit invloed op de prijs.

In het ambulancevliegtuig is het mogelijk om zittend of liggend getransporteerd worden. Tijdens de vlucht is er altijd een medisch professional in de buurt. Het medisch personeel houdt de patiënt goed in de gaten en grijpt bij noodgevallen in. De uitrusting van de meeste ambulancevliegtuigen kan met die van een moderne intensive-care unit in een ziekenhuis worden vergeleken.

Als de patiënt stabiel is en de repatriëring geen grote tijdsdruk heeft, is het eventueel mogelijk om de patiënt tegen lagere kosten met een lijnvlucht te repatriëren. De enige afweging die men moet maken is dat de organisatie van deze repatriëringen vaak wel wat langer duurt. Voor korte afstanden kijken we ook of vervoer per helikopter of ambulance een optie is.

Hoe worden de kosten voor een patiëntentransport naar Nederland berekend?

Een ambulancevlucht kost bijna nooit twee keer hetzelfde aangezien de prijs wordt beïnvloed door veel factoren. Wij nemen de volgende factoren mee in onze berekeningen voor de prijs van de vlucht:

Afstand

Afhankelijk van waar de ambulancevlucht opstijgt en landt, word de afgelegde afstand in onze calculatie meegenomen. Een vlucht van Istanbul naar Nederland kost vanzelfsprekend minder dan een retourvlucht vanuit Sydney.

Spoed

Patiënten kunnen meestal niet beïnvloeden hoe snel ziekenvervoer georganiseerd moet worden. Aangezien er zo veel bewegende delen zijn die met de organisatie te maken hebben bepaald de gezondheidstoestand van de patiënt hoe dringend de repatriëring is. Hoe meer tijd er ter beschikking staat voor de planning van de repatriëring, des te voordeliger de vlucht vaak is. Maar zelfs zeer kortstondige ziekentransporten kunnen door ons meestal nog op dezelfde of de volgende dag worden uitgevoerd.

Gezondheidstoestand van de patiënt

Des te ernstiger de patiënt eraan toe is, des te veeleisender en moeilijker is de repatriëring naar Nederland. Ook de benodigde medische apparatuur beïnvloedt de prijs. Afhankelijk van de toestand van de patiënt kan het worden aangeraden om meer medische apparatuur mee te nemen. Deze afwegingen worden door de vliegarts en de arts van de patiënt getroffen.

Aantal begeleiders

Veel patiënten willen onderweg door vertrouwde personen begeleid worden. Met bijbehorende kosten moet echter bij de calculatie ook rekening worden gehouden. In de meeste gevallen kan een begeleider gratis meevliegen met het ambulancevliegtuig. Bij meerdere begeleiders moet er eventueel een groter en dus ook duurder vliegtuigtype worden gekozen.

Bed-tot-bed-transport

Wij organiseren graag voor u het vervoer in een geschikte ambulance van het buitenlandse ziekenhuis naar het vliegtuig en van de Nederlandse luchthaven naar de gewenste bestemming. Deze diensten maken ook deel uit van ons aanbod. Bij een repatriëring per helikopter of ambulance vervallen deze kosten: hier vindt het transport rechtstreeks van het ziekenhuis naar het ziekenhuis plaats.

Contactopname voor uw repatriëring uit het buitenland

Meer informatie nodig? Neem simpelweg contact op en beschrijf uw situatie. U ontvangt binnen zeer korte tijd een individuele offerte voor een repatriëring naar Nederland. Bij de offerte houden wij rekening met alle diensten die u nodig heeft. Neem op elk gewenst moment contact op met onze 24-uurs service per telefoon, email of ons contactformulier.

Terug