Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Een repatriëring is ook zonder verzekering mogelijk

Krijg hulp »

Een repatriëring is ook zonder verzekering mogelijk

Leestijd: 2 minuten

Veel vakantiegangers sluiten voor vertrek een reis- of een repatriëringsverzekering af, die ook de kosten van een eventuele repatriëring zou moeten dekken. Wie zich niet intensief informeert over de details van de verzekering, weet vaak niet dat deze verzekering in lang niet alle gevallen de kosten overneemt.

Vaak beroepen verzekeraars zich op een voorwendsel en vergoeden de kosten alleen in ‘medisch noodzakelijke’ gevallen. Als een repatriëring als ‘medisch zinvol’ wordt geclassificeerd, dekt de verzekering slechts sporadisch de kosten. De definitieve beslissing over de overname van de kosten wordt per afzonderlijk geval door de verzekeraar genomen. Als de repatriëringsverzekering de kosten niet dekt, moet de patiënt de repatriëring zelf betalen.

In welke gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor een repatriëring?

Helaas bestaat er geen algemeen antwoord op deze vraag. De medewerker van de verzekeraar maakt een afweging van alle feiten en neemt per individueel geval een besluit. Op basis van onze ervaring weten we dat slechts in uitzonderlijke gevallen de volledige kosten, inclusief alle bijkomende kosten, door de verzekeraars worden gedragen.

Daarnaast wachten verzekeraars vaak zeer lang met hun besluit over de vergoeding van kosten - tijd die de patiënt vanwege de medische urgentie simpelweg niet heeft. Bij de Medische Repatriëringsdienst voeren wij uw repatriëring daarentegen snel en onbureaucratisch uit - ook zonder verzekeringsdekking.

Geen vergoeding van kosten voor de repatriëring

“Mij kan niets gebeuren: ik heb een reisverzekering afgesloten die in geval van nood ook de kosten voor een repatriëring dekt.” Helaas moeten we u teleurstellen: de verzekering dekt meestal alleen de kosten wanneer de repatriëring  ‘medisch noodzakelijk’ of tenminste ‘medisch zinvol’ is. En deze term uit het verzekeringsvocabulaire kan zeer variabel geïnterpreteerd worden.

Er is sprake van een groot grijs gebied, waardoor het in veel gevallen mogelijk is om de vergoeding van kosten af te wijzen. Bovendien duurt het vaak lang totdat er een besluit wordt genomen. Met name voor patiënten in een kritieke gezondheidstoestand gaat er kostbare tijd verloren, die voor een behandeling in het juiste ziekenhuis dringend benodigd wordt. Ook zonder verzekering respectievelijk na een afwijzing voor de vergoeding voeren wij uw repatriëring uit.

Het aanbod van de Medische Repatriëringsdienst

Ein Krankenrücktransport ist auch ohne Versicherung möglich

Onze belangrijkste taak is om patiënten zo snel mogelijk naar het gewenste ziekenhuis te vliegen. U hoeft niet over een lidmaatschap te beschikken. In plaats daarvan stellen wij een faire offerte voor u op en voeren de repatriëring uit, ook wanneer

  • u geen verzekering heeft
  • u verzekerd bent maar de kosten niet vergoed worden
  • de transporteerbaarheid van de patiënt in twijfel wordt getrokken
  • u op eigen wens naar een ander ziekenhuis gebracht wilt worden

Wij beantwoorden uw vragen graag op elk gewenst tijdstip en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u bereikbaar. Wij adviseren u gratis en vrijblijvend en sturen u in een mum van tijd een offerte toe. De offerte bevat een transparante opstelling van de kosten voor alle gewenste diensten. Bovendien verzamelen we de benodigde documenten. Het aanbod omvat ook de kosten voor het patiëntentransport over de weg in een ambulance en de begeleiding van het bed-tot-bed-transport door medisch gespecialiseerd personeel.

Wat zijn de kosten van een repatriëring zonder verzekering?

Omdat wij elk patiëntentransport individueel berekenen, kunnen wij vanzelfsprekend geen algemene informatie over de kosten van een repatriëring verstrekken. Ons aanbod houdt altijd rekening met de medische voorgeschiedenis van de patiënt, de actuele gezondheidstoestand en zijn wensen.

Van doorslaggevend belang zijn ook de vliegafstand, het kortetermijnkarakter en de planbaarheid. Het aantal begeleiders en de vereiste omvang van de medische zorg moeten eveneens voor elke repatriëring individueel berekend worden.

Wij informeren u graag gratis en vrijblijvend over de mogelijkheden om een repatriëring zonder verzekering uit te voeren. In een persoonlijk gesprek bespreken we ook welke eventuele kansen er nog zijn op een overname van de kosten.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring vanuit het buitenland

Wij adviseren u graag en stellen, indien u dat wenst, een gratis, vrijblijvende offerte voor uw repatriëring zonder verzekering op. Bij onze 24-uurs service bereikt op elk gewenst moment een competente contactpersoon. Neem contact met ons op:

Terug