Krijg hulp »
+++ Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk +++

Coronavirus: Repatriëringen uit het buitenland zijn nog steeds mogelijk

Krijg hulp »

Positieve PCR-test tijdens de vakantie: repatriëring is mogelijk

In de meeste landen is tegenwoordig een actuele, negatieve PCR-test verplicht om een lijnvlucht te kunnen nemen. Maar wat gebeurt er als uw test positief is? Het lijnvliegtuig vertrekt in dat geval zonder u en u moet op zoek naar alternatieven. In principe zijn er twee mogelijkheden: een quarantaine ter plaatse of repatriëring in een ander transportmiddel, zoals een ambulancevliegtuig.

Quarantaine ter plaatse

De meest voor de hand liggende en in de media veelbesproken variant is de quarantaine ter plaatse. Veel populaire reisbestemmingen bieden hiervoor speciale quarantainehotels in de buurt van de luchthaven aan. Hier ontbreekt het u gedurende de quarantaine aan niets, maar u moet natuurlijk wel op uw kamer blijven.

Afhankelijk van het land waar u verblijft, kan het ook zijn dat u zelf voor een verblijf moet zorgen waar u de quarantaine kunt doorbrengen. De meeste hotels zijn echter op dergelijke gasten voorbereid en zullen u niet afwijzen. Waar u ook bent, u kunt ervan uitgaan dat u niet op straat komt te staan.

De kwestie van de kostendekking is echter vaak problematisch:: quarantaine in een hotel geldt niet als medische zorg en wordt daarom noch door de reguliere ziektekostenverzekering, noch door de reisverzekering gedekt. Sommige reislanden vergoeden de kosten voor de quarantaine zelf, zodat de toeristen niet worden afgeschrikt. Bovendien bieden sommige verzekeraars een speciale corona-reisverzekering aan, die onder meer de kosten van een eventuele quarantaine in het hotel vergoedt.

Vanzelfsprekend biedt een hotelkamer niet bepaald veel ruimte tijdens de quarantaine. Bovendien verliest een reisbestemming onmiddellijk zijn charme, als men eigenlijk naar huis wil en zich ter plaatse niet meer vrij kan bewegen. En indien de positieve PCR-test de voorbode is van een ernstige infectie met het coronavirus, dreigt een ziekenhuisopname in een vreemd land met een mogelijk ontoereikende gezondheidszorg. Vergeet daarom niet dat een repatriëring na een positieve PCR-test tijdens de vakantie mogelijk is - uiteraard met inachtneming van alle quarantainevoorschriften.

Mogelijkheden repatriëring

Een lijnvlucht is als vervoersmogelijkheid uitgesloten, omdat de benodigde negatieve PCR-test ontbreekt. Er bestaat echter er geen algemeen uitreisverbod voor u. Er zijn dus nog verschillende mogelijkheden voor een repatriëring, afhankelijk van uw gezondheidstoestand en de plaats van verblijf.

Altijd een optie: het ambulancevliegtuig

Een ambulancevliegtuig is de snelste en veiligste manier om, zelfs met een positieve PCR-test, weer thuis te komen. Hier wordt u begeleid door medisch personeel en met de nieuwste medische technologie geïsoleerd. Uw gezondheidstoestand wordt continu in de gaten gehouden. Zo kunnen ook patiënten, die vanwege hun infectie medische zorg nodig hebben, toch nog veilig naar huis terugkeren.

Dankzij het bereik van het ambulancevliegtuig en de optie om ook op kleinere luchthavens te landen, kunt u bijna overal ter wereld van uw verblijfplaats worden opgehaald en weer naar huis worden gebracht. Op de weg naar de luchthaven, tijdens de vlucht en het verdere transport na de landing blijft u geïsoleerd en voldoet u dus aan de quarantainevoorschriften.

Voor symptoomloze patiënten: het privévliegtuig

Als u geen ziekteverschijnselen hebt, kunt u ook per privévliegtuig naar huis reizen. In dit geval blijft u tijdens de complete vlucht alleen in de passagierscabine van het vliegtuig. Deze wordt na de vlucht gedesinfecteerd, zodat er geen besmettingsgevaar bestaat.

Ook een privéjet kan wereldwijd op vrijwel alle trajecten worden ingezet. Het transport naar de luchthaven vindt in overeenstemming met de quarantainevoorschriften in een ambulance plaats. Ook de formaliteiten van het inchecken worden zo uitgevoerd, dat u compleet geïsoleerd blijft en niet in contact treedt met anderen.

Voor korte afstanden: de ambulance

Een vliegreis is niet de enige manier om naar huis te reizen met een positieve PCR-test. Op kortere trajecten is ook een rit in een speciaal hiervoor uitgeruste ambulance mogelijk, voor zover er geen extra vervoermiddel zoals een veerboot benodigd wordt. Ook in de ambulance treedt u niet in contact met andere personen en loopt u niet het risico om iemand te besmetten. Het medische begeleidend personeel zal u uiteraard voorzien van voedsel en toiletvoorzieningen, zodat u niet aangewezen bent op openbare parkeerplaatsen.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring uit het buitenland

Voor uw ambulancevlucht met het coronavirus zijn wij uw betrouwbare partner.
Onze 24-uurs service staat altijd voor u klaar en adviseert u graag. Neem contact met ons op:

Terug